Magamról

Egy Kelet-Európai pszichológus kalandjai, aki feleségével és kislányával átrepülte az óceánt, hogy megismerjen egy másik kultúrát.

2011. szeptember 27., kedd

Canada

Mi az, csóró magyar hétvégi programja? Disney Land! NEM, mondom csóró!! Ja, akkor séta ebéd után. NEM, hát itt van Kanada a szomszédban! Had mondjuk már el otthon, hogy Észak-Amerika összes országát végiglátogattuk.
Átugrottunk egy délutánra bringázni a Niagara folyó partján a vízesés irányába, amely elérhetetlen célként lebegett előttünk kb. 30 km-es távolságával.
A változás leírhatatlan! Azért mégis megpróbálom: Éppenhogycsak hozzászoktunk az új mértékegységekhez, mint lb, oz, feet, inch, mph, egyszerre újra Európában éreztük magunkat 50 km-es sebességkorlátozás, 500-m múlva elágazás. Oh, hiányzol Európa!
Megjegyzem volt bicikliút és járda, ezek hiányáról Buffaloban még fogunk szót ejteni. Apropó az "ejteni" milyen j? Talán helyesebb az "elyteni"? Húha, még csak egy hónapja vagyunk itt...!
A nap legemlékezetesebb része egy durdefekt volt, amely során elvesztettünk két gumi belsőt (egy 26" és egy 27") viszont megismerkedtünk egy kanadai magyar tanárral, aki adott új bicikli kereket (26")!! Illetve meghívott minket sörözni az úszómedencéje mellé. Na, ez Amerika Kanada!

1 megjegyzés: