Magamról

Egy Kelet-Európai pszichológus kalandjai, aki feleségével és kislányával átrepülte az óceánt, hogy megismerjen egy másik kultúrát.

2012. május 28., hétfő

New York City-A város tetején


Egy rövid áttekintés a városról az Empire State Building tetején eltöltött fél óra. A belépő drága, de az élmény megfizethetetlen. Pedig az épületben több mint 50 fős kereskedelmi személyzet működik, hogy bögrét, csokoládét, plüss King-Kongot, papír és elektronikus térképet, illetve más csillogó kacatokat adjanak el a kedves látogatóknak. Jó, mondjuk a gorilla tetszett a gyereknek, de akkor is pofátlanul pénzhajhász az egész. Na de az épület tetejéről elénk tárult a város:
Az első képen a távolabbi hatalmas zöldterület a Central Park.

A második képen talán jól kivehető, hogy Manhattan utcaszerkezete négyzetrácsos jellegű. A hosszanti irányban minden utca avenue, keresztbe pedig street-eket találunk. növekvő számozással, ami nagyon könnyű tájékozódást tesz lehetővé a helyieknek és a turistáknak is egyaránt. A távolabbi tornyok a város üzleti negyedét jelzik és az egyik kicsi szigeten a kép jobb oldalán kivehető a Szabadság szobor eltörpülő nagysága a felhőkarcoló rengeteg mellett.

Az utolsó képen a Hudson folyó  látható, és valahol középen pedig a talán legszebb felhőkarcoló a Chrysler Building.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése