Magamról

Egy Kelet-Európai pszichológus kalandjai, aki feleségével és kislányával átrepülte az óceánt, hogy megismerjen egy másik kultúrát.

2011. december 27., kedd

Pápuák Buffaloban


"Kannibálok voltak-e a pápuák?" Ezzel a kérdéssel indultunk vizitelni a buffaloi Science Museum-ba, ahol több amerikai utazó gyűjteményéből állt össze a kiállítás. Az első képeken gazdag, európai és amerikai bajszos lordok pózoltak pápuának öltözve és pápua csónakokon evezve, az utolsó képeken népviseletre vetkőzött pápuák táncoltak turistáknak pepsi-colás reklámok alatt. A kiállítás finoman láttatta a külső kulturális hatások által megváltozott közeget. A világ második legnagyobb szigetén több mint 750 különböző népcsoport él a saját nyelvével! Kultúrájuk változatos, a tradicionális cölöpházak és fa, illetve csonteszközök ősi időkbe vezetnek minket. Az oldalsó képen egy vidám harcost láthatunk, az alsó képen pedig egy táblát, amelybe az egyik legendájukat faragták és így adták tovább generációról generációra.
A tárlat megtekintése után az alagsorban lévő játszóházban vigasztalódott Cöcike, miután nem vihette magával egyik pápua bácsi maszkját sem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése