Magamról

Egy Kelet-Európai pszichológus kalandjai, aki feleségével és kislányával átrepülte az óceánt, hogy megismerjen egy másik kultúrát.

2012. október 8., hétfő

Oviiiiiiiiiiiiiiiiiii

Nem gondoltam volna, de eljött az idő, és igennel bólintottam a felvetésre!
Miről is van szó?
Csokitündér nyár vége óta intenzív érdeklődést kezdett mutatni a helyi tájszólás irányába! Kezdetben csak kérdezgette a szavakat angolul, majd használta is azokat, aztán rákapott a kifejezésekre is, most már néhány mondatot is használ.
Felmerült az ötlet, hogy mi lenne, ha a továbbiakban közintézményben is csiszolnák bimbódzó tudását?
Anyai szívem facsarodva, de az eszem egyértelműen támogatta az ötletet, szóval gyermekünk Buffalo városának egyik legjobb ovijába jelentkezett. Látogatásaink során fokozatosan ismertük meg a helyet es ellenérvet nem találván úgy döntöttünk, hogy Csokitündér jelenlétével ékesitjük (tudom, hogy hosszú i betü illené, ide, de nem találom az angol billentyűzeten, és szerintem lesz még ebben e blogban ilyen :)) az óvodát!
                  
Mikor elkezdtük a beszoktatást, a csoportba lépvén egy épp gumikesztyűt húzó fiatal férfit pillanthattunk meg Rebekával. Hamar kiderült, hogy a gumikesztyű a steril pelenkázás végett szükséges, hisz a Mamella csoportba 2 éves gyerköcök járnak, javarészt pelenkával a popsijukon. Csokitündér meg rém boldog, hisz neki van pici ovis wc!
A gumikesztyűs férfi -akinek nemsokára nevét is elárulom- sorra vitte pelenkázni a jelenlévő 8 pelenkást, és még az ötödik gyerekután is mosolygott! Hát igy is lehet...                                                               Mr. Greg az ovi gyöngyszeme, hisz talán ő az egyetlen óvóbácsi, és pont a mi csoportunkban!
Otthon biztos dobnék egy hátast a tetovált, baseball sapkás, Buffalo Bills-es mezben lévő óvóbácsitól, de itt helyi különlegességként fogom fel, aki 4 hónapig szélesiti gyermekünk látóterét.
Amúgy itt Amerikában nem is számit extrának egy tetoválás, hiszen itt minden korosztály olyan természetességgel viseli a tetkót, mint mi a pólót.

Mr Greg mellett van még Miss Rita és Miss Sarah is, szóval nincsenek elveszve a gyerekek és a pedagógusnak is van lehetősége levegőt venni! :)
A sok jó dolog mellett, ami a legjobb, hogy eső idején nem a csoportban kuksolnak, hanem lemennek a benti jatszótérre, ahol van udvari méretű csúzdás mászóka, homokozó, hintaféle, szivacsok, amin lehet ugrálni meg épiteni belőle, szóval nagyon ott van!!!!!
Pár nap közös játék után, meg kellő otthoni felkészités után -jelenleg úgy tűnik-, hogy Csokitündér szivesen van ott és várja az ovis napokat!
Mivel mégiscsak kétéves, ezért csak 3 délelöttre iratkoztunk fel, igy 9-12:30-ig van távol tölünk. Szóval búcsúzom is, mert nemsokára indulok érte!





1 megjegyzés: