Magamról

Egy Kelet-Európai pszichológus kalandjai, aki feleségével és kislányával átrepülte az óceánt, hogy megismerjen egy másik kultúrát.

2011. október 20., csütörtök

Michael J. Fox

Ha nem ismerős a neve a híres sorozat és filmszínésznek, akkor javaslom, hogy a "Vissza a jövőbe" című Steven Spielberg nevével is jelzett filmet nézd meg! A karrierje csúcsán levő színész 29 évesen tudta meg, hogy Parkinson kórban szenved 1991-ben. Azóta létrehozott egy alapítványt, amely a kór gyógymódját kereső kutatásokat támogatja. Az aktív filmezést abbahagyta, de betegségéről és az alapítványról annál szívesebben beszél TV-ben, előadásokon, adománygyűjtő körutakon.
Tegnap a Buffalo University-n tartott egy rövid előadást és válaszolt néhány kérdésre. Elmesélte röviden karrierje és házassága kezdetét, majd arról szólt többet, hogyan ismerte fel a betegség jeleit és milyen nehéz volt elfogadnia ezt a helyzetet. Beszélt az alapítvány megalapításáról is. Valószínűleg a betegség okán inkább felolvasni tudta a nagyon viccesen megírt beszédet és a Parkinson kór jellegzetes tünetei az előadás vége felé nagyon felerősödtek nála.
Az alábbi videón Muhamed Ali-val közösen kéri az adományokat a nézőktől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése