Magamról

Egy Kelet-Európai pszichológus kalandjai, aki feleségével és kislányával átrepülte az óceánt, hogy megismerjen egy másik kultúrát.

2011. október 31., hétfő

Toronto

Kilenc magyar, egy ház, 2 Autó, 6 felnőtt - 3 gyerek, 6 nő - 3 férfi felkerekedtünk hajnali hatkor, hogy napfelkeltére Kanada legnagyobb városában lehessünk és megnézhessük mit ad egy ilyen nagy város a buffaloi világpolgároknak!
Sok kép itt:
https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=115776131736544893662&target=ALBUM&id=5669711945855854225&authkey=Gv1sRgCJemwJT7nM28jgE&feat=email

Szokásomhoz híven a részletektől mindenkit megkímélek, csak néhány jelenet illusztrációként:
A város fő attrakciója az 500 valahány méter magas CN Tower (a világ legnagyobb szabadon álló tornya 1976-2007-ig). Innen páratlan kilátás nyúlik a felhőkarcolónak csúfolt apró házacskákra és remek szögből lehet tanulmányozni a repülőtéren zajló felszállásokat és landolásokat. Az egész épületnek egyébként csak az egy értelme van, hogy a turisták idejöjjenek, pénzt költsenek a kilátóban, a büfében, az étteremben, az ajándékboltban, esetleg fizessnek azért, hogy egy kötéllel rögzítve kiálljanak az épület szélére (175$).
Ez minket mélyen felháborított, ezért rögtönzött kapitalista-ellenes tüntetést hajtottunk végre a japán turisták között: a kilós kenyeret elővettük, felszeleteltük és a price rite-os (=1. nagyon-nagyon olcsó; 2. minőségével kapcsolatban gyakran merülnek fel) sajtkrémmel megkentük, amibe nagy mennyiségű lilahagymát és fokhagymát kevertünk előzőleg. A végén a kialakult morzsa nagy részét cipőinkkel a padlószőnyegbe tapostuk.


A város nappal átlagosan unalmas volt, a legizgalmasabb rész a Chinatown nevű negyed, ahol a kinai boltok és éttermek mellett színes hippi és művész-negyed alakult ki, kirakodóvásárokkal. Ez a kulturális sokszinűség nagyon jellemző a városra. A képen látható szobor a Bevándorló család címet viseli és szerintem jól kifejezi a város vezetőinek gondolkodását, irányelveit.

Az igazán fantasztikus látvány azonban csak sötétedés után következett, amikor a fő látványosságok fényruhába öltöztek és a harsány fény reklámok előbújtak és beborították a világ (állítólag) leghosszabb utcájának a Jonge street-nek a házait. A felhőkarcoló irodák, lakóházak fényei pedig izgalmas futurista tüneménnyé varázsolták ezt a metropoliszt, amit aztán mi, a Kelet Európai csavargók, csak tátott szájjal bámultunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése