Magamról

Egy Kelet-Európai pszichológus kalandjai, aki feleségével és kislányával átrepülte az óceánt, hogy megismerjen egy másik kultúrát.

2012. február 5., vasárnap

Potluck

Szerencsefazék, vagy magyarosabban batyusbál. A háztömbünkben aktív társasági élet zajlik. Másfél éve kitaláltak az itt lakók, hogy szorosabbra húzzák a szálakat, jobban figyelnek a szomszédok értékeire, köszönnek ezentúl a kettővel odébb lakónak is, illetve egy kertet is beültetnek virágokkal, hogy szépüljön a környék. És hogy az otthoni lakógyűlések hangulatát egyből átugorják egy batyus-bállal indítottak, ahol lehetett adományozni a közös célra: virágokra szép kertbe.
Az alkalom olyan jól sikerült, hogy egy pofás kis kert alakult, történetesen a szomszédunkban, és a közös tervek szövögetésére kéthavonta újra egybegyűlnek az itt lakók. Január végén megrendezték a második batyus-bált is, amiről már mi sem hiányozhattunk. Andi kakaós csigát készített, és mivel én vettem ki egy részét a sütőből, bátran mondhatom, kétféle desszertet is vittünk (Az enyém nem igazán fogyott, pedig nem volt teljesen fekete...).
Nagyon jól éreztük magunkat: finom ételek, jó társaság, nagyszerű hangulat!
Az est egyik tetőpontja az volt, hogy a tombolán nyertünk 4 baseball meccs jegyet. Kevés dolgot nyertem életemben, így ez nagy örömmel töltött el. Persze hozzá kell tennem, hogy taktikusan arra a nyereményre pályáztam, amire más nem... Szóval csalás nem volt, kihúzták: egyből egy.
Tehát áprilisban hajrá Bisons, hajrá buffaloi magyarok!

1 megjegyzés: