Magamról

Egy Kelet-Európai pszichológus kalandjai, aki feleségével és kislányával átrepülte az óceánt, hogy megismerjen egy másik kultúrát.

2012. február 11., szombat

Super Bowl

A nemzeti ünnepnek számító amerikai futball döntő minden évben milliókat vonz. Idén is minden korábbi nézettségi rekordot megdöntve több mint 110 millióan figyelték az eseményeket a tv képernyő mögül. Ennyi hülye férfi? Nem, mert itt ez tényleg mindenkit érdekel, nők gyerekek, fiatalok, öregek mindenki nézi a show-t. Ha a játék nem isérdekli őket, akkor a szünetekben történő produkciók, sztárok vagy új reklámok miatt ülnek le megnézni a döntőt. Ugye milyen érdekes, a reklámok(!) miatt ülnek le megnézni valamit. A cégek jó előre készülnek és a reklámipar legviccesebb, legjobban sikerült darabjai (a linken mindenki kedvére válogathat, de az idei kedvencemet állítottam be) itt kerülnek először vetítésre. Szóval ez nem az az egyszerű agymosás, hanem agymosásnak egy nagyon kifinomult, ízléses, minőségi változata, amelyet az emberek nagyon várnak és élveznek. Ez Amerika!
Hogy a fociról is beszéljek a New England Patriots és a New York Giants csatájából az utóbbi jött ki győztesen az utolsó percben megszerzett pontokkal, mivel 2007-ben ugyanez a két csapat volt a döntőben és akkor is az Óriások nyertek, ezért különösen értékes a győzelem.
Mi történt a Buffalo Bills-szel? Hát kipukkadtak, nem sokkal miután írtam róluk. Sajnos. A sportstatisztikák rajongóinak azonban még egy érdekesség: A Buffalo Bills az egyetlen amerikai foci csapat, amely négy egymást követő évben bukta el a Super Bowl döntőjét! Ez soha előttük senkinek nem sikerült és azóta sem közelítette meg senki ezt az eredményt!
Bill a király!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése