Magamról

Egy Kelet-Európai pszichológus kalandjai, aki feleségével és kislányával átrepülte az óceánt, hogy megismerjen egy másik kultúrát.

2011. december 21., szerda

Black Friday

A Hálaadás (Thanksgiving) minden évben november negyedik csütörtökén van. Európában is ismert, vagy legalábbis hallottunk erről az amerikai ünnepről. Pulyka sütés, boltok zárva, nagy családi alkalom, nagyobb mint a Karácsony (azt csak a keresztények ünneplik). Sokan elmennek vidékre kikapcsolódni, vagy ellátogatnak más állambeli rokonaikhoz. Délután egy mecset játszanak az NFL-ben és a rajongók azt nézhetik.Ennél a pontnál már érezhetően lazul az ünnep sérthetetlensége és kezd elcsúszni egy átlag hétvége felé. De a java csak ezután jön: másnap hajnaltól black friday van, ami a legnagyobb leárazást jelentik az évben. Kanadából is sokan jönnek át vásárolni, de főleg sorban állni ezen a napon. A nagyobb bevásárlóláncok spéci akciókkal készülnek a vevőkre és sokan előre hozzák a péntek reggeli nyitást csütörtök estére, éjfélre esetleg péntek hajnali 4-re(!). Az olvasók közül biztos többen álltak sorba valamelyik Electroworld áruház megnyitásán, na ez körülbelül pont olyan! Csak minden évben ugyanakkor van és sok türelem kell hozzá, vagy nagy családi unalom, hogy az ember elinduljon bevásárló körútjára.
De akik azt gondolták, hogy leértékelések csak Kelet-Európában alkalmas nagy tömegek összehívására egy  Guinness rekord méretű sor kialakítására, azok tévednek: az USA ebben is élen jár!
Mi csak egy cipőt akartunk venni a bálra, de inkább meggondoltuk magunkat....
(Korábban írtuk: végül a Walmartban vettük meg ahová másnap visszavittük és visszaadták az árát:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése