Magamról

Egy Kelet-Európai pszichológus kalandjai, aki feleségével és kislányával átrepülte az óceánt, hogy megismerjen egy másik kultúrát.

2012. január 12., csütörtök

Kikötő

Baffalo leghíresebb látványossága a hó.
Idén valahogy mégsem. Helyette napsütés, 3 Celsius fok, enyhe nyugati szél. Akkor irány a kikötő!
Rövid bemelegítést végzünk a parkolóban: az összegyűlt vadludakat terelgetjük a sirályok felé. Utána megtekintünk egy fából faragott Hall of Fame-et, hírességekkel, akik Buffalo városához kötődnek valamennyire (Martin Luther King Jr. például kétszer járt a városban...). A műremekek élvezetén sokat ront, hogy hiába készültek különböző fákból, egy időjárásálló vastag festékkel lekenték őket, így a részletek nem látszódnak.
A kikötőben látható még néhány második világháborús harci eszköz is, amelyekről tavasszal fogunk írni.
(Fényképekért, videókért kattints ide!)
Igazi célunk a nemrég felújított világítótorony megtekintése volt, ami a régi városkép egyik szimbóluma volt 1833 óta áll mai formájában. Buffalo városa sok értékes és szép építészeti emlékkel rendelkezik, amelyeknek többsége rejtve marad az új városkép, új épületei között. A világítótorony is csendesen megbújik a vízparton és várja, hogy a várost szépítők tábora helyreállítsa az összes megmaradt szép régi épületet, hogy Buffalo újra megmutathassa milyen volt fénykorában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése