Magamról

Egy Kelet-Európai pszichológus kalandjai, aki feleségével és kislányával átrepülte az óceánt, hogy megismerjen egy másik kultúrát.

2011. november 14., hétfő

parkolás

Nem minden szabály értelmes. Erre példa a parkolási rend Amerikában. Ha egy utcában csak az egyik oldalon van hely parkolni, akkor az igazságosság okán a hét egyik felében az egyik oldalon, míg a hét többi napjain a másikon kell letenni a kocsit. A mi utcánkban hétfőn és csütörtökön kell átparkolni a túlsó oldalra.
Ez általában mindenkinek megy, bár este 6 óra után egy darabig szlalomozni kell az itt is ott is parkoló kocsik között.
Ez önmagában nem lenne annyira érdekes, de ma 70 percen keresztül eldugult az utca, mert valaki későn ért haza és nem tudott átállni, illetve egy másik autós nem vette észre, hogy nem hagy helyet az átmenő forgalomnak azzal, hogy a túloldalon megáll. A rendőrség kiszállt, határozottan megbüntette a tilosban parkoló autót majd megfordult és kihajtott az amúgy egyirányú utcából, a korábban és később érkező polgárok pedig masszívan nyomták a dudát a házunk előtt.
Néhányukat megszántam és kikiabáltam, hogy forduljanak meg, mert erre most nincs tovább. A bátrabbak persze megpróbáltak átférni a résen. Többeknek sikerült is, akinek meg nem az méltó bosszút állt a tehetetlenül parkoló autók meghúzásával!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése