Magamról

Egy Kelet-Európai pszichológus kalandjai, aki feleségével és kislányával átrepülte az óceánt, hogy megismerjen egy másik kultúrát.

2011. november 29., kedd

Híres magyarok nyomában I.

Külföldön általában megörülünk, ha egy honfitársunkat meglátjuk. Vannak persze kivételek (pl.: bécsi karácsonyi vásár, horvát nudista strand, nyilvános vécé egy turista attrakcióhoz vezető autópályán). Vannak útikönyvek is, amelyek kifejezetten útbaigazítják az embert, ha híres magyarok nyomát kutatja.
Buffalotól délre indulva egy szép és rendezett amerikai kisvárost találunk Westfield-et, ahol egy   méltatlanul elfelejtett magyar labdarúgó nyomait keressük. 
Balasz K. karrierjének fényes időszaka volt a 2000-2001-es szezon, amikor a Pomáz FC korosztályos csapatából a Westfield High School csapatába igazolt és hétről-hétre győzelemre vezette csapatát. Mesterhármasairól a helyi lapok is gyakran megemlékeztek. Sajnos az őt ábrázoló szobrot azóta a szomszédos Barcelona város csapatának drukkerei ledöntötték (ezért nem készíthettünk róla fényképet). Rosszindulatú pletykák szerint a helyi általános iskola 3. és 4. osztályában több kisdiák is kísértetiesen hasonlít az egykori sztárra. A helyi játszótéren az esős idő miatt kevesen voltak, így nem tudtuk kinyomozni az igazságot. Ami igaz az igaz, egykori cheerleader lányok szeretettel mutatták a korábbi bálvány dedikált fotóját. (Családi okokra hivatkozva azonban egyikük sem akart szerepelni a fényképeinken.) Kérdezték, hogy mi lett a csatárral a Bundesliga III-ban vagy esetleg a Katari első osztályban vezet le? De tényleg, mi lett vele?
A nagy elődök, Puskás és Ronaldo példáját követve ő is megereszkedett hassal küzd a levegőért a pályán, de ha a labda hozzá kerül, akkor a varázslat elindul! Családjával visszavonultan csendesen él egy magyarországi kisvárosban, a Story magazin legújabb híre szerint Karácsonyra várja harmadik gyermekét. Ezúton is Gratulálunk neki és kedves feleségének!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése