Magamról

Egy Kelet-Európai pszichológus kalandjai, aki feleségével és kislányával átrepülte az óceánt, hogy megismerjen egy másik kultúrát.

2011. november 21., hétfő

textbook

Eddig úgy tűnhetett, hogy nagyon lapítok a tanulmányaimmal kapcsolatosan. Sokakban biztos az is felmerült, hogy biztos nem is járok egyetemre. Most azonban megtöröm a csendet és ha nem is részletesen de beszámolok az iskolai tankönyveimről.
Miért pont a könyvekről? Azért mert nagyon jók!
A legtöbbször részletesen de olvasmányosan közelítik meg a témát, és az átfogó megértésre törekednek. Véleményem szerint nem vesznek el már az első fejezetnél az apróságok között, hanem igyekeznek érdekesek és érthetőek maradni, ami nélkülözhetetlen a tanuláshoz. A képek és ábrák legtöbbször nagyon jók. Ezt a viselkedés biológiai alapjai című tárgyunk esetében különösen fontosnak tartom, hiszen, emlékszem mennyire nehéz volt megfelelő ábrát az agy különböző területeiről. A különbséget ott tudnám megfogni, hogy egyetemistaként kb. utáltam a hasonló tárgyat, most pedig ez a kedvencem.  Természetesen a tanár is marha jó, de róluk majd később.
 A jó könyveknek áruk is van: eszméletlenül drágák.
Az irodalomjegyzékben szereplő könyvek 123$, 136$, 133$ és 14$ az Amazon.com-ról rendelve újonnan tehát összesen kb. 81.200Ft , míg ugyanezek az egyetemi jegyzetboltban jóval drágábbak, ha éppen kaphatóak.A fenti listában legdrágább 216$-ért volt kapható!!!! 
Itt szeretném megjegyezni, hogy az amerikai diákok és a tanárok is hihetetlenül túlzásnak tartják ezeket az árakat, többen jelzik is, hogy a régebbi kiadások is megfelelőek. 
Nekem természetesen az ő jelzésük nélkül is megfelelő volt az eggyel korábbi kiadás, így 50$ alatt maradtam az említett 4 könyvvel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése